Ştirea zilei

Primul-ministru Emil Boc a dispus declasificarea anexei la Hotărârea Guvernului privind Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia din Marea Neagră. Şeful Executivului a sesizat Departamentul de Control al Primului-ministru în vederea elucidării condiţiilor în care a fost atribuit contractul de concesionare încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling Resources Ltd.

Decizia de ieri a Curţii Internationale de Justutie de la Haga a deschis discuţia despre exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi, în acest context, presa de la Bucuresti si-a atintit atrentia asupra unei hotărâri a Guvernului Tăriceanu, de la sfârşitul mandatului, care face referire la concesiunea unor perimetre din Marea Neagră către firma Sterling Resources.

Tot miercuri, premierul Boc l-a demis pe Bogdan Găbudeanu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, conducerea ANRM fiind preluată de Gelu Agafiel Mărăcineanu, informeaza agentia Mediafax.