Deputaţii PLDM vor boicota alegerea preşedintelui ţării

Deputatii Partidului Liberal Democrat din Moldova nu vor participa la alegerea presedintelui tarii. Declaratia apartine liderului PLDM Vlad Filat. Referindu-se la afirmatia de astazi a lui Vladimir Voronin, potrivit caruia „dupa vizitele mai multor oficiali europeni la Chisinau, Moldova a depasit criza politica în care s-a pomenit dupa evenimentele din 7 aprilie”, Vlad Filat a declarat că „nu este chiar totul clarificat şi că vizitele reprezentantilor organismelor internationale în Moldova din ultimele zile se datoreaza actiunilor consolidate si energice ale opozitiei”. Filat a declarat ca acestea vor continua si în zilele urmatoare.

Astazi opozitia se întâlneste cu Thomas Hammarberg, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului. Hammarberg va intocmi un raport despre situatia din Moldova pe care il va prezenta pe 29 aprilie in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

Referindu-se la faptul ca, în urma vizitei de ieri la Chisinau a lui Javier Solana, coordonatorul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene, autoritatile centrale au acceptat ca si opozitia sa faca parte din comisia de stat creata prin decret prezidential pentru a elucida cauzele si consecintele evenimentelor care au avut loc la Chisinau la 7 si 8 aprilie, Vlad Filat a spus ca opozitia va decide singura daca va face sau nu parte din comisie. In opinia sa din comisie trebuie sa faca parte si reprezentanti ai organismelor internationale si ai presei libere, iar problema audiovizualului public devine una principiala si o preconditie „cap de afis” care trebuie discutata de toate partile.