Intr-un interviu cu Europa Liberă Marian Lupu dă asigurări că nu va părăsi AIE

Candidatul prezidenţial Marian Lupu a dat asigurări la Radio Europa Liberă că Alianţa pentru Integrarea Europeană va rămâne nezdruncinată, indiferent dacă el este sau nu ales preşedinte. Într-un interviu cu Valentina Ursu, liderul democraţilor a spus că mai există şanse ca noul şef al statului să fie ales până pe 11 noiembrie, chiar dacă întâlnirea avută astăzi cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin nu a limpezit situaţia şi nu a răspuns întrebării: vor vota sau nu pentru Marian Lupu deputaţii comunişti.

Liderul Partidului Democrat a spus că exclude categoric formarea unei noi majorităţi de centru stânga cu Partidul Comuniştilor în defavoarea Alianţei pentru Integrarea Europeană.

De asemenea, el a respins o opinie formulată la Europa Liberă de ziaristul Dmitri Ciubaşenco, potrivit căruia Lupu ar putea face un joc dublu ca să câştige voturile comuniştilor, iar odată ales şef al statului s-ar putea alia cu foştii săi colegi comunişti pentru a-l demite pe speakerul Mihai Ghimpu şi pe premierul Vlad Filat: „Din moment ce Alianţa pentru Integrarea Europeană a creat structurile guvernamentale şi parlamentare nu poate fi vorba de dezmembrarea ei”, a spus Lupu.

Interviul integral va fi difuzat în această seară în emisiunea Europei Libere, „Moldova la Ora Şapte” și va putea fi ascultat și citit pe www.europalibera.org