Comuniștii forțează alegeri anticipate în R. Moldova

Cu numai 53 de voturi exprimate în cea de-a doua tentativă de alegere a președintelui R. Moldova, unicul candidat, Marian Lupu, liderul PD, nu a fost ales. După refuzul comuniștilor de a participa la vot, potrivit Constituției, R. Moldova se îndreaptă spre noi alegeri anticipate.

Premierul Vlad Filat a declarat după anunțul eșecului alegerii președintelui țării: "Faptul ca deputații PCRM au fost inchiși într-o sală, demonstrează că nu este totul bine în fracțiune. Frica încă persistă. Sunt sigur că vom urmări sciziuni nu doar în fracțiunea PCRM, dar și în partid. In ceea ce privește anticipatele, este prematur să vorbim cu cine vom merge la alegeri".

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a declarat, pe de altă parte, că formațiunea sa va merge independentă în alegerile anticipate. Diacov a dezvăluit că refuzul comuniștilor de a vota este consecința inacceptării de către Marian Lupu de a ieși din coaliția AIE. Potrivit declarației lui Diacov, citată de știrea zilei.md., "Condiția de bază a fost revocarea lui Ghimpu și demisia Guvernului, însa Marian Lupu nu a acceptat".