"1989-2009. 20 de ani de libertate" - evenimente la Strasbourg cu ocazia jubileului căderii comunismului în România

Delegatia Romaniei in grupul PPE a organizat ieri si astazi la Strasbourg un eveniment cu titlul "1989-2009, 20 de ani de libertate" pentru a comemora implinirea a 20 de ani de la caderea comunismului in Romania.

Manifestarile au fost deschise, luni 14 decembrie, cu expozitia "Self-Punisher" in cadrul careia artistii Stefan Bertalan, Florin Mitroi si Ion Grigorescu au prezentat fotografii, schite si artefacte din perioada comunista.

Astazi dupa proiectia in premiera a filmului "Amintiri din Epoca de Aur" de Cristian Mungiu, Presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, a deschis un moment festiv de comemorare a Revolutiei romane din 1989. Este o zi remarcabila. "Povestea Romaniei de acum 20 de ani este atat de trista. Finalul ei este insa, iata, fericit", a spus Jerzy Buzek.

Invitat de onoare al manifestarii, pastorul Laslo Tokes, omul care a declansat miscarea de la Timisoara, astazi membru al Parlamentului European, a amintit care a fost spiritul Timisoarei. "Mantuirea este in credinta", a spus Laszo Tokes.