Formarea personalității se bazează pe citit

Cornelia Stefanescu

La Librăria din cartier cu studenta la Drept, Cornelia Stefanescu.
Stefanescu Cornelia: Ceea ce ma intereseaza este de obicei detectivele. Imi placea foarte mult sa urmaresc procesul de urmarire penala, pentru ca sunt la Facultatea de drept şi asta ma preocupa foarte mult. Citesc in timpul liber si asta imi place sa fac cel mai mult. Desigur citesc in engleză.

Paul Hodorogea: De unde vine pasiunea asta pentru citit?


Stefanescu Cornelia: Formarea personalitatii se bazeaza in primul rand pe citit si asta e o modalitate foarte eficienta. La moment exista un şir de tehnologii. Internetul ocupa foarte mult din timpul teenagerilor din secolul 21. Şi asta cred ca e un motiv din care ei citesc evident mai putin decat generatiile trecute.

Paul Hodorogea: Gasesti in carti ceea ce cauti?


Stefanescu Cornelia: Au fost cazuri cand de fapt eu ma gandeam la un sfarsit al cartii, dar cartea a avut un sfarsit putin diferit. Au existat, de asemenea, cazuri cand m-am dezamagit in carti, dar asta nu m-a facut sa ma opresc din citit.

Paul Hodorogea: Intotdeauna astepti un happy-end la sfarsitul cartilor?


Stefanescu Cornelia: Nu mereu detectivele se termina aşa cum se termina poveştile, adica „binele invinge raul” – asta este ideea copilariei, insa detectivele nu se termina mereu aşa cum eu imi imaginez. Oricum exista o solutie, infractorul, vina, legatura cauzală. Incerc să combin ceea ce invaţ cu ceea ce citesc, pentru ca noi invatam sistemul sistemul de drept moldovenesc iar cartile sunt scrise de autori englezi, americani. Încerc să compar care sunt avantajele, dezavantajele şi diferenţele de la noi si de la ei.