Vicepremierul Osipov califică drept absurde acuzațiile de spionaj pe care Ernest Vardanean ar fi fost forțat să le recunoască de autoritățile transnistrene

Vicepremierul Victor Osipov, responsabil de reglementarea transnistreană, s-a arătat convins că jurnalistul independent de la Tiraspol, aflat in detentie preventivă în regiunea transnistreană, Ernest Vardanean a fost forţat să facă mărturii false într-o inregistrare video prezentata marti seara la televiziunea oficiala din regiunea separatista. Prin urmare, a spus Osipov, Chişinăul nu se va lăsa provocat şi îşi va continua politica de întărire a încrederii între cele doua maluri ale Nistrului.
Victor Osipov a mai spus că acuzaţiile de spionaj la adresa lui Ernest Vardanean şi a lui Ilie Cazacu, un lucrător fiscal de la Bender arestat înaintea lui Vardanean, sunt absurde, pentru că în Transnistria nu există secrete pentru autorităţile de la Chişinău, iar jurnalistul independent pur şi simplu nu putea avea acces la informaţii secrete în Transnistria.
Victor Osipov crede că autorităţile transnistrene trebuie să-şi reconsidere acţiunile şi să-i elibereze pe cei acuzaţi pe nedrept. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că toţi mediatorii şi observatorii internaţionali implicaţi în reglementarea transnistreană vor continua alături de Chişinău eforturile de a-i elibera pe cei arestaţi.