21.06 - București: Frămîntări politice post-electorale

Partidele principale își analizează rezultatele proaste la ultimele alegeri.

21 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Dan Răspopa).

Frămîntări post-electorale la PNȚCD și PNL.

Partidul Naţional Ţărănesc, Creştin-Democrat (PNŢCD) a convocat comitetul de conducere. Presa relatează că un grup de cel puţin 5 deputaţi ar fi început să facă presiuni asupra lui Ion Diaconescu, să se retragă de la conducerea partidului, ca urmare a rezultatelor proaste din alegerile locale.

Frământări post-electorale similare sunt şi în partidul Naţional Liberal, unde şefului de campanie electorală Călin Popescu Tăriceanu i se reproşează scorul slab al partidului în Bucureşti. Şi în APR se agită spiritele, candidatul partidului la primăria capitalei şi-ar fi dat demisia din partid.

Nici candiatul PDSR la primăria capitalei, doctorul Sorin Oprescu „nu se simte foarte bine” , relatează Dan Răspopa. Se pare că Ion Iliescu este decis să-l sancţioneze pe Oprescu deşi afirmă că înţelege dezamăgirea înfrângeri. Se pare că Ion Iliescu ar fi mai degrabă nemulţumit de prestanţa lui Oprescu în campania electorală care nu ar fi fost demnă de un membru de frunte al PDSR.

Pe de altă parte, tot în partid se zvoneşte că Sorin Oprescu, dezamăgit de înfrângerea suferită ar fi tentat să părăsească nu numai PDSR dar şi politica.