Curtea Constituțională: Vladimir Voronin nu va putea candida pentru un nou mandat prezidențial

Liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin nu va putea candida pentru inca un mandat de presedinte, chiar daca procedura de alegere a presedintelui va fi schimbata. In opinia judecatorilor de la Curtea Constitutionala, mandatul lui Mihai Ghimpu fiind unul interimar, fara ca Ghimpu sa fi depus juramintul de presedinte, nu poate fi considerat ca un mandat ce intrerupe sirul celor 2 mandate de presedinte detinute consecutiv de Vladimir Voronin. Potrivit Constitutiei Republicii Moldova, o persoana nu poate detine mai mult de 2 mandate consecutive in functia de presedinte.

Vladimir Voronin a declarat ca nu vrea sa comenteze decizia Curtii Constitutionale, dar ca ea ar arata “panica regimului Ghimpu”. Intr-un briefing, Vladimir Voronin a lasat sa se inteleaga ca nu ar fi vrut sa candideze la presedintie cunoscind Constitutia Moldovei, dar ca este increzator in sansele partidului pe care il conduce in alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit agentiilor de stiri moldovenesti, Voronin a spus ca partidul communist solicita in continuare boicotarea referendumului pentru modificarea Constitutiei si ca acest demers este sustinut.