Prevederile antidiscriminatorii împotriva homosexualității ale noii legi din Moldova criticate de un pastor evanghelic american

Un pastor evanghelic american cunoscut pentru vederile sale anti-gay a spus că guvernul Filat a adoptat legea antidiscriminării „în secret”, sfidând opinia publică moldoveană. Într-un interviu cu Europa Liberă, Scott Lively a mai spus că prin adoptarea legii guvernul Moldovei a vrut să facă „un cadou” administraţiei Obama cu ocazia vizitei la Chişinău a vicepreşedintelui Joseph Biden.
Lively s-a aflat recent timp de o săptămână la Chişinău, unde a ţinut prelegeri şi predici împotriva homosexualităţii.
Pastorul american, care se prezintă uneori drept expert în drepturile omului, este cunoscut pentru că-şi oferă ajutorul grupărilor conservatoare şi religioase din ţările unde minorităţile sexuale nu au drepturi, îndemnându-le să reziste oricărei încercări de îmbunătăţire a situaţiei gay-ilor şi lesbienelor.
Legea antidiscriminare, care mai trebuie aprobată de Parlamentul moldovean, ar interzice discriminarea pe mai multe criterii, cum ar fi vârsta, apartenenţa etnică, convingerile religioase şi orientarea sexuală.