Aţi fost acolo?
O demonstraţie organizată de Frontul Popular din Moldova în iunie 1989 pentru a cere ca moldoveneasca să fie declarată limbă de stat.
Tătarii din Crimea demonstrează la Krasnodar, pe 6 martie 1988, pentru a-şi cere dreptul să revină la locurile natale, în primul protest etnic despre care a relatat presa sovietică.
Oameni la o demonstraţie în piaţa centrală din Almaty, pe atunci Piaţa Nouă, unde au avut loc proteste spontane cu mii de participanţi pe 17 şi 18 Decembrie 1986.
Protestatari adunaţi la Kiev la un miting al Mişcării Populare Ucrainene pentru Perestroika (RUKH) pe 23 octombrie 1989 în sprijinul renaşterii naţionale şi independenţei.
Protestatari adunaţi la Kiev la un miting al Mişcării Populare Ucrainene pentru Perestroika (RUKH) pe 25 octombrie 1989 în sprijinul renaşterii naţionale şi independenţei.
Trei milioane de ucraineni s-au luat de mână pe 21 ianuarie 1990 pentru a forma un lanţ uman din oraşul vestic Lvov până în capitala Kiev, pentru a comemora 71 de ani de la Ziua Unităţii, când Republica Naţională Ucraineană şi Republica Naţională Ucraineană de Vest s-au unit într-un singur stat.
Demonstranţi adunaţi în Piaţa Bogdan Hmelnintsky (astăzi piaţa Sofia) de la Kiev pe 21 ianuarie 1990, pentru a marca Actul Istoric de Unire de pe 22 ianuarie 1919, când Republica Naţională Ucraineană şi Republica Naţională Ucraineană de Vest s-au unit într-un singur stat.
Protestatari la o demonstraţie în Piaţa Lenin la Duşanbe, pe 15 februarie 1990, în urma unor revolte sângeroase care au însoţit apariţia islamiştilor pe scena politică.
Înmormântarea simbolică a URSS a fost organizată de Uniunea Tineretului Ucrainean Independent la Kiev, pe 30 septembrie 1990. Pe placarde este scris: „URSS este închisoarea popoarelor” şi „Secera şi Ciocanul înseamnă moarte şi foamete”.
Membri ai Mişcării Populare Ucrainene participă la un miting la Kiev pe 30 septembrie 1990 pentru a cere ieşirea Ucrainei din componenţa Uniunii Sovietice.
Un membru al Gărzii Naţionale georgiene dansează pe 10 aprilie, 1991 la Tbilisi după ce Georgia şi-a proclamat independenţa faţă de Uniunea Sovietică.
Pe prospectul Kalinin din centrul Moscovei sunt desfăşurate tancuri în timpul puciului eşuat împotriva liderului sovietic, Mihail Gorbaciov, pe 19 august, 1991.
Demonstraţie la Chişinău în sprijinul deciziei prezidiumului Parlamentului de a adopta declaraţia de independenţă pe 27 august, 1991.
Un locuitor de la Baku taie portretul liderului bolşevic rus, Vladimir Lenin, pe 21 septembrie 1991, cu o lună înainte de decizia Consiliului Suprem al Azerbaidjanului să adopte declaraţie de independenţă.
O confruntare la Dubăsari între susţinătorii independenţei Transnistriei şi cei ai integrării ei în Moldova, pe 1 octombrie 1991.
Protestatari tadjici în octombrie 1991, cer demisia preşedintelui Parlamentului, Rahmon Nabiev, pentru a oferi şanse egale tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale planificate pentru 24 noiembrie, 1991.