La Chişinău, la ora amiezii participarea era de 23%. La Condrăteşi, Ungheni, votarea a fost oprită, din cauza unei erori în buletinul de vot.
Pînă la ora 12.00, în localităţile din ţară unde are loc al doilea tur de scrutin au votat mai bine de 23% dintre alegători. Cei mai activi au fost electorii din oraşul Bălţi, unde au votat aproape 34% de alegători. O prezenţă peste medie a fost înregistrată şi în raioanele Şoldăneşti şi Teleneşti – 33% şi respectiv 29%. Cea mai scăzută participare la vot pînă la ora 12 a fost în raionul Anenii-Noi . Acolo au votat mai puţin de 18% din alegători.
La Chişinău, potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, pînă la ora amiezii au votat 143 de mii de alegători, ceea ce constituie puţin peste 23 %. Cu un procent jumătate mai mulţi decît în primul tur de scrutin, la aceeaşi oră. Pentru postul de primar în capitală concurează liberalul Dorin Chirtoacă, candidatul susţinut de AIE, şi comunistul Igor Dodon.
În ţară însă prezenţa la urne la ora 12 este puţin mai mică decît cea înregistrată în primul tur. La 5 iunie la ora amiezii votaseră peste 24 la sută din alegători. Pentru turul doi însă prezenţa la vot nu este hotărîtoare pentru validarea alegerilor: “Vă amintesc că, conform legislaţiei în vigoare aceste alegeri vor fi calificate valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.” – a ţinut să precizeze preşedintele CEC Iurie Ciocan într-o conferinţă de presă.
La urne sînt aşteptaţi azi aproximativ 1 milion 800 de mii de alegători în localităţile unde în primul tur niciun candidat la funcţia de primar nu a cumulat mai mult de jumătate din voturi. Cîştigător în turul doi de scrutin va fi considerat candidatul care va acumula cele mai multe voturi.
Comisia Electorală Centrală susţine că votarea decurge fără încălcări grave. Organul electoral a anunţat că a fost sesizat cu privire la presupuse fraude într-un sat din raionul Orhei, iar în satul Condrăteşti din raionul Ungheni alegerile au fost stopate din cauza unei erori comise în buletinul de vot, CEC solicitând judecătoriei Ungheni să le declare nule.
Securitatea votului este urmărită de peste 1000 de observatori naţionali şi internaţionali prezenţi în toate secţiile de votare din ţară.