Marian Lupu mizează pe răspunsul Curţii Constituţionale

Curtea Constituţională

„Dacă un partid din AIE rezolvă problema alegerii preşedintelui cu PCRM-ul, asta înseamnă ruperea alianţei”.



Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie să facă mai mult şi să vorbească mai puţin, crede liderul democrat Marian Lupu.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Lupu a explicat că a venit momentul ca întreg sistemul social şi economic să fie reformat:

Marian Lupu

„Reformele sunt făcute de instituţiile statului .... nu de partidele politice care sunt cu ideologia... De ce până în ziua de azi s-a vorbit mult, sa făcut mai puţin? Există din punctul meu de vedere un singur motiv: instabilitatea politică”.

Marian Lupu a subliniat că problema alegerii preşedintelui ţării poate fi rezolvată de şi cu ajutorul Curţii Constituţionale şi a exclus posibilitatea ca oricare partid din AIE să se coalizeze cu comuniştii pentru a obţine alegerea preşedintelui ţării:

„...Menetalitatea şi abordarea PCRM-ului nu este una care presupune parteneriatul. PCRM-ul are o filozofie foarte simplă: ei vor sa guverneze.
Acum, pentru alegerea şefului statului nu există formule temporare: dacă un partid din Alianţă găseşte limbă comună şi rezolvă această problemă cu PCRM-ul, asta înseamnă o rupere a alianţei... Dacă excludem această variantă, eu aş face o miză pe răspunsul Curţii Constituţionale”.