Primarul Dorin Chirtoacă se exprimă critic la adresa lui Vladimir Putin pentru susținerea acordată autorităților separatiste transnistrene

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a criticat scrisoarea de sprijin a premierului rus pentru liderul sovietului suprem de la Tiraspol, în care Vladimir Putin vorbește despre 21 de ani de la „înființarea republicii” din stânga Nistrului.
La ședința primăriei, Chirtoacă a spus că formula folosită de Putin echivalează cu recunoaşterea Transnistriei ca stat și că așteaptă reacția „marilor apărători ai statalității și integrității Republicii Moldova”, mai ales a opoziției comuniste.
În scrisoarea de săptămâna trecută, premierul rus îi urează succese în alegerile din decembrie lui Anatolii Kaminski, liderul sovietului suprem transnistrean și al partidului Obnovlenie. Kaminski urmează să candideze împotriva lui Igor Smirnov care conduce Transnistria de 21 de ani. Este pentru prima dată când Smirnov își pierde sprijinul reprezentanților puterii de la Moscova.