Igor Dodon, un primar „neoficial” (Moldova suverană).
Constantin Tănase scrie în Timpul că dacă analizăm obiectiv situaţia, nu putem să nu deducem că autorul moral al războiului declanşat de Victor Ţopa împotriva fostului său partener de afaceri V. Plahotniuc nu este nimeni altul decât…Vladimir Filat. Tănase afirmă că anume Filat a fost acel care l-a convins pe Victor Ţopa să înceapă o campanie publică împotriva rivalilor săi politici, inclusiv a lui V. Plahotniuc.
Petru Bogatu scrie în Jurnal de Chişinău că suntem o societate debusolată, rătăcită într-un stat mafiot cu o economie criminală, cu antreprenori lacomi, cu politicieni pe cât de cinici, pe atât de inconştienţi. În aceste condiţii, nu ne vor folosi la nimic nici amendarea Constituţiei, nici reforma justiţiei, nici modernizarea economiei, nici o eventuală alegere a preşedintelui. Putem să-i înlocuim pe Lupu, Ghimpu, Filat sau Voronin cu filozofi, preoţi, poeţi şi politologi venerabili. Degeaba. Nu se va schimba nimic, este concluzia pesimistă a lui Petru Bogatu.
Tot acolo, Nicolae Negru, consemnează că asistăm la un război de poziţii între AIE şi PCRM. Atâta timp cât liderul PD rămâne candidatul AIE, şi lucrul acesta este subliniat la fiecare pas, apelul către comunişti poartă un caracter abstract. Iar liderul PL nu pare deloc să agreeze retragerea lui Marian Lupu în folosul unei persoane neutre, menţionează autorul.
Moldova Suverană scrie că Igor Dodon ar fi un fel de primar neoficial, din umbră, al majorităţii locuitorilor Capitalei, care vin la el cu probleme pe care bătrânul holtei şi boschetar politic Chirtoacă, cum îl numeşte Mihai Conţiu, nu este capabil să le rezolve.
Şi Flux, în editorialul semnat de Vlad Cubreacov, scrie că Moldova e prinsă într-un cerc geoeconomic vicios. Guvernul Rusiei este proprietarul „Gazprom”, iar „Gazprom” este proprietarul „Moldova-gaz”. Potrivit logicii elementare, guvernul Rusiei este adevăratul proprietar al „Moldova-gaz”.