„Crăciun digital!”

(Foto: Igor Schimbător)



Stiloul – pana – condeiul – pixul – maşina de dactilografiat – claviatura PC-ului… de ce nu şi consola jocurilor video?!

Departe de a fi doar o unealtă, stiloul – maşina de dactilografiat – claviatura PC-ului etc. generează noi forme de scriitură, la fel cum tehnicile de multiplicare – prin copierea de mână, datul la tipar, iar acum şi plasarea pe suport electronic – au marcat trecerea de la o epocă la alta. Fără să-i spunem adio „erei Gutenberg” (departe de aceasta!!!), zorii erei digitale bat în ecranele monitoarelor: peste ani, primele e-book-uri vor arăta probabil, în ochii urmaşilor noştri, întocmai incunabulelor de cândva… De ce nu – la fel de preţioase! Şi atunci – rămas-bun, carte la pachet! Bine ai venit, e-book la tabletă (iPhone, iPad sau iPod touch)!

Până una-alta însă, daţi-mi voie să vă urez un „Crăciun digital fericit!” (librarii ştiu de ce – decembrie fiind cea mai „fierbinte” lună, după septembrie, a vânzărilor de carte), iar pe post de dar de la Moşu’ să vă strecor în traistă – nici mai mult, nici mai puţin – nişte… pixeli:

http://itunes.apple.com/us/book/tesut-viu.-10x10/id488716960?mt=11