In așteptarea rezultatelor finale ale referendumului din România

Biroul Electoral Central a anunțat că prezența la vot s-a ridicat la 45,92%, marja de eroare fiind de +/-3%.

Informațiile parvenite de la București despre rezultatele referendumului desfășurat duminică pentru destituirea președintelui suspendat, Traian Băsescu, au fost contradictorii imediat după încheierea votării.

Intr-un ultim comunicat însă, Biroul Electoral Central a anunțat că la închiderea urnelor prezența la vot s-a ridicat la 45,92%, marja de eroare fiind de +/-3%.

http://www.privesc.eu/widget/live/11801

In cursul zilei de luni vor fi anunțate, a declarat purtătoarea de cuvînt a BEC, în trei comunicate, rezultatele parțiale ale referendumului. Nu s-a precizat data declarării rezultatelor definitive.

Potrivit celor două exit-poll-uri prezentate de posturile de televiziune Realitatea TV și Antena 3, la ora 23, după închiderea urnelor, prezența la vot înregistrată pînă la orele 21.00, s-ar fi situat între 44,01%, respectiv 51%.

Traian Băsescu a declarat imediat după închiderea secțiilor de votare că „românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduși de Ponta și Antonescu”. Potrivit președintelui - citat de Hotnews.ro - referendumul a fost invalidat prin neparticiparea la vot. Traian Băsescu a afirmat între altele că „fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toate energiile pentru a reuși în procesul de integrare în lumea civilizată.”

In același sens s-a pronunțat și europarlamentara Monica Macovei care a mulțumit celor care „au înțeles că ne-am luptat ca justiția să rămână independentă”, adăugînd că „am luptat împotriva minciunii și imposturii și bolșevismului”.

Vasile Blaga, președintele PDL, a spus că potrivit numărătorii paralele a partidului săi, prezența la vot a fost de 46,8%. In București au votat, potrivit aceleași declarații doar 40,5% din cei înscriși la vot.

In declarații paralele, Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator a afirmat că prezența la vot s-ar fi ridicat la peste 51% și că, în consecință, „Traian Băsescu este demis”. Ceva mai prudent, Relu Fenechiu, președintele Partidului Național Liberal a spus: „după

Comunicatul BEC la închiderea urnelor

numărătoarea noastră de la ora 22.00, dar nu avem toate secțiile, credem că scorul final va fi de aproximativ 52%. Toate acestea sînt evaluări. Vom afla în această noapte, scorul real”.