Mihail Saakașvili s-a întîlnit cu Bidzina Ivanișvili și a afirmat că tranziția puterii în Georgia va fi pașnică

Președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, a spus că predarea puterii în țara sa va fi pașnică. Saakașvili a făcut declarația după ce a avut astăzi la Tbilisi prima întâlnire oficială cu câștigătorul alegerilor parlamentare de la 1 octombrie, omul de afaceri devenit politician Bidzina Ivanișvili, a cărui coaliție „Visul georgian” a obținut cel puțin 83 din cele 150 de locuri ale Parlamentului. Întâlnirea a avut loc la o zi după ce Ivanișvili a dezvăluit primele propuneri pentru noul guvern.
Astăzi, după întâlnirea cu Saakașvili, Ivanișvili a spus că poziția sa în domeniul politicii externe coincide cu cea a președintelui, cunoscut ca un promotor al integrării euro-atlantice. Potrivit Reuter, Ivanișvili a mai spus că Georgia va adera curând la NATO.
Tot astăzi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că speră ca noua conducere a Georgiei să caute normalizarea relațiilor cu vecinii țării, inclusiv cu Rusia, Abhazia și Osetia de Sud. Georgia nu recunoaște independența celor două regiuni separatiste ale sale.