Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Sindicatele au anunțat că vor picheta astăzi Parlamentul care urmează să dezbată Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Sindicaliștii nu sunt de acord cu majorarea contribuţiilor sociale ale salariaţilor de la 6 la 7% din contul micşorării contribuţiei angajatorului.

La oficiul OSCE de la Tiraspol este așteptată astăzi o reuniune a negociatorilor transnistrean și moldovean, Nina Ștanschi și Eugen Carpov. Întâlnirea, despre care autoritățile transnistrene spun că este una ordinară, va avea loc pe fundalul unui schimb de replici tăioase în ultimele zile între serviciile speciale de la Chișinău și Tiraspol.

Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu prezidează astăzi o ședință a Comisiei guvernamentale pentru egalitate între femei şi bărbaţi, la care vor participa și reprezentanți ai ambasadei Statelor Unite.

La Bruxelles continuă astăzi pentru a doua zi Consiliul European, sau reuniunea liderilor Uniunii Europene care au pe agendă chestiuni legate de depășirea crizei datoriilor și relansarea economiei.

În Cehia are loc, astăzi și mâine, turul al doilea al alegerilor pentru Senat.

Sâmbătă, în Libia este marcată împlinirea unui an de la capturarea și uciderea fostului dictator Muammar Gaddafi.

Tot sâmbătă, la Kutaisi, în Georgia, are loc prima ședință a noului Parlament ales la 1 octombrie, când partidul președintelui Mihail Saakașvili a pierdut majoritatea, iar pentru prima dată de la independență s-a produs alternanța la putere prin alegeri.