Up, Bustle & Out

Bristol, Regatul Unit, anii '90.


Cu influențte diverse din lumea intreaga - de la Istanbul la Bolivia, de la Andaluzia la Africa de Nord, sau din Jamaica în India, Up, Bustle & Out face parte din acea categorie de trupe din peisajul breakbeat foarte greu de definit ca stil.

Aparută la începutul anilor '90 în orașul englezesc Bristol (unde s-au lansat Tricky și Massive Attack), Up, Bustle & Out e alcatuită din producatorii Rupert Mould (aka Ruperto del Monte Azul, sau Senor Roody) și D. „Ein” Fell (cunoscut și sub numele de Clandestine „Ein”), ca rezultat al interesului celor doi pentru muzicile ne-occidentale, dar și pentru funk, soul jazz, sau pentru stilurile experimentale din cluburile de dans: house, techno, ambient, trip-hop, hip-hop, dub și reggae.

Cei doi au debutat cu un single „Une amitié africaine”, lansat la propria lor casa de producție Forever Groove Label în 1992. Felul cum Up, Bustle & Out au legat toate influențele de care am vorbit mai a atras atenția mai multor case de discuri. Cea mai faimoasă dintre acestea a fost Ninja Tune, a producatorilor britanici Coldcut. Începînd din 1993, Up, Bustle & Out", au lansat la Ninja Tunes o serie de albume de mare succes. Ascultăm acum „The Beautiful Lure” de pe pe albumul „Light 'em Up, Blow 'em Out”, lansat în mai 1997.