Săptămâna în fotografii, 1-8 decembrie 2012

O poză de fişă care-l prezintă pe Ginny, unul din cei trei câini atrenaţi să conducă maşina - să ţină direcţia, să apese pedalele şi să schimbe vitezele, - ca parte a unei campanii din Noua Zeelandă pentru stimularea adopţiilor de animale din adăposturi. (Photo AFP/DraftFCB)

Lupte de prepeliţe în Mazar-e Sharif - un "sport" popular în Afghanistan (AFP/Qais Usyan)

Soldaţi germani trecând prin faţa unor blindate, la un avanpost de lângă Baghlan, în nordul Afghanistanului. (Reuters/Fabrizio Bensch)

Un rebel sirian transportat la spital în Alepo, Siria. (AFP/Odd Anderson)

Fosta actriţă ucraineană de filme pentru adulţi Anastasia Hrishay, cunoscută şi cu numele de Wiska, protestează în faţa Parlamentului din Praga. Hrishay, mama a trei copii, este investigată de autorităţile ucrainene pentru producerea şi distribuirea de materiale pornografice în ţara sa şi ameninţată cu privarea drepturilor părinteşti. Hrishay, care este susţinută de activistele din grupul Femen, a protestat după ce autorităţile cehe i-au respins cererea de azil. (Reuters/David W. Cerny)

Pescăruşi la Stockholm. (AFP/Jonathan Nackstrand)

Pe malul râului Enisei, în oraşul siberian Krasnoiarsk, unde temperatura aierului a coborât până la minus 22 grade Celsius. (Reuters/Ilya Naymushin)

Mâna bandajată a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, prinsă în obiectiv la conferinţa anuală a OSCE de la Dublin. Lavrov a suferit leziuni nedivulgate la mână şi faţă în timp ce se afla în Turcia pe 3 decembrie. (Reuters/Kevin Lamarque)

Prințul William părăseşte spitalul "King Edward VII" din Londra, împreună cu soția sa, Catherine, Ducesa de Cambridge. Catherine, care este însărcinată, a primit, timp de patru zile, un tratament pentru sindromul vomitiv acut de dimineaţă. (Reuters / Andrew Victorie)

Un om trecând prin faţa Congresului Naţional, pe esplanada ministerială din capitala Braziliei, proiectată de Oscar Niemeyer. Marele arhitect brazilian, Oscar Niemeyer, a murit pe 5 decembrie la vîrsta de 104 ani. Niemeyer a construit mare parte din noua capitală Brazil şi o serie de edificii în toată lumea, care au influenţat decisiv arhitectura modernă a secolului 20. (Reuters/Ueslei Marcelino)

Un om inspectează o mașină prinsă sub dărâmăturile unei case din satul iranian Shaj, după un cutremur care a lovit regiunea. Cel puţin opt oameni au fost ucişi în cutremurul de 5,5 grade magnitudine. (AFP / Mojtaba Ghorgi)

Proteste violente în capitala Egiptului împotriva preşedintelui Muhammad Morsi. (AFP/Mahmoud Khaled)

O fabrică de dulciuri tradiționale în Jalabadad, Afganistan. (Reuters/Parwiz)

Păsări migratoare deasupra râului Yamuna, în cartierele vechi din Delhi, India. (Reuters/Ahmad Masood)

Un bărbat dă mâncare la pisici, într-un cartier din oraşul asediat Homs, Siria. (Reuters/Yazan Homsy)

Un angajat verifică maturitatea florilor de cicoare, într-o seră din Pretschen, Germania. Spre deosebire de cele mai multe plante, florile de cicoare sunt cultivate în întuneric. (AFP/Patrick Pleul)

Aşa cum Xiao Liwu devine mai sigur de propriile picioare, curiosul pui de panda uriaşă, de numai 18 săptămâni, din grădina zoologică de la San Diego, explorează tot mai mult în jurul său, chiar şi camera ce s-a apropiat să-i facă o poză. Se crede că numai 1600 de exemplare de panda uriaşă au mai rămas în lume, în mediul lor natural, care se restrînge tot mai mult din cauza activităţii unane. (AFP/San Diego Zoo/Ken Bohn)

Inscripţia Hollywood proaspăt revopsită şi prezentată într-o conferinţă de presă. A fost nevoie de aproape 1400 de litri de vopsea pentru cea mai vastă operaţiune de renovare a semnului iconic din ultimii 35 de ani. Anul viitor se vor împlini 90 de ani de la instalarea inscripţiei pe colinele Hollywood. (AFP / Robyn Beck)

Voluntara creştină, suedeza Bargeeta Almby, în spitalul din Lahore, Pakistan. Femeia în vârstă de 72 de ani a fost împuşcată în piept de un atacator necunoscut pe 3 decembrie, în timp ce ea se întorcea acasă. Nimeni nu şi-a asumat răspunderea pentru crimă. (AFP/Arif Ali)

Un afgan cu picioarele amputate, în aşteptarea medicului, la spitalul Crucii Roşii din Mazar-e Sharif. Proiectul ortopedic al Crucii Roşii a fost lansat în 1988 la Kabul şi acum are şapte centre în provinciile afgane. (AFP/Qais Usyan)

Parada gărzilor regale tailandeze, înainte de discursul regelui Bhumibol Adulyadej, Sala Tronului Anantasamakom din cartierul istoric al oraşului Bangkok. Zeci de mii de tailandezi s-au adunat să asculte un rar discurs al regelui, care la cei 85 de ani împliniţi este şi cel mai longeviv monarh din lume. (AFP PHOTO / Christophe Archambault)

O femelă de ciobănesc suedez, hrănind trei pui de tigri, alături de propriii săi pui, în staţiunea rusă Soci de la Marea Neagră. Puii - doi băieţei, Olimp şi Dar, şi fetiţa Talli, care poartă numele mamei sale adoptive - s-au născut la Zoo Oktyabrsky din Soci, dar mama lor i-a abandonat după naştere. (AFP / Mikhail Mordasov)

Refugiaţi sirieni trecânnd graniţa cu Turcia la Ceylanpinar. (Reuters/Laszlo Balogh)

Studenţi sârbi protestând împotriva verdictelor Curţii Internaţionale de la Haga pentru crimele de război din fosta Iugoslavie. (RFE/RL /Vesna Andjic)

La o crescătorie de ciuperci din Belarus, amplasată pe teritoriul unei foste baze militare sovietice din apropierea satului Minoity, la 160 km de capitala Minsk. Crescătoria cultivă şi vinde aproape 10 tone de ciuperci în fiecare lună, în Belarus şi în ţările vecine. Preţul unui kilogram de ciuperci este de 23.000 de ruble belaruse ($2.70). (Reuters/Vasily Fedosenko)

Un câine, acoperit cu gheaţă şi zăpadă, în oraşul siberian Krasnoyarsk. (Reuters/Ilya Naymushin)

Un vânzător de pâine în piaţa centrală Tahrir din Cairo, în timpul protestelor antiguvernamentale. (Reuters/Asmaa Waguih)

Alpii francezi, văzuţi de la Geneva, sub norii grei de la răsărit. (AFP/Fabrice Coffrini)

Urme pe suprafaţa planetei Marte lăsate de rover-ul NASA "Curiosity", după prelevarea de probe. Fotografia a fost făcută pe 31 octombrie, dar publicată abia în decembrie şi relevă anumite detalii privind proprietăţile nisipului dus de vânt pe suprafaţa planetei. (AFP / NASA)

O tarabă cu fructe uscate la piaţa centrală din oraşul Osh, din sudul Kirghizstanului. (RFE/RL/Ernist Nurmatov)

Fumul se ridică deasupra cartierelor Hanano şi Bustan al-Basha din oraşul Alepo, Syria, unde continuă luptele între rebeli şi forţele guvernamentale. (AFP/Javier Manzano)

Zăpada pe acoperişele din Freudenberg, în vestul Germaniei. (AFP/Hartmut Reeh)

Un vânzător de brăţare din Lahore, Pakistan. (AFP/Arif Ali)

O tabără de beduini între Ierusalim şi cartierele israeliene de la Maale Adumim, din Cisiordania (AFP / Menahem Kahana)

Urme de sânge pe străzile din Alepo, după luptele duse între rebeli şi armata siriană.  (AFP/Javier Manzano)

Smog la Teheran. În capitala iraniană, pe 4-5 decembrie, şcolile, universităţile şi instituţiile guvernamentale au fost închise din cauza nivelului înalt de poluare a aerului. (AFP)

Nori de cenuşă se ridică deasupra vulcanului Plosky Tolbachik din peninsula rusă Kamchatka. (ITAR-TASS/Institute of Volcanology and Seismology of the Russian Academy of Sciences)

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan (dreapta) şi preşedintele rus Vladimir Putin, la Istanbul, pe 3 decembrie.
Sănătatea lui Putin a fost mult discutată în ultima perioadă, după ce s-a anunţat că a suportat o traumă a spatelui. Tema centrală a discuţiilor de la Istanbul a fost criza de 20 de luni din Siria. (AFP/Tolga Bozoglu)

Femei din Poliţia Naţională a Afganistanului, la un training pe poligonul militar Konduz, din Germania. Poliţia germană şi cea daneză derulează un program special pentru poliţia afgană ca parte a misiunii internaţionale de securitate în Afganistan. (Reuters/Fabrizio Bensch)