O zi, o imagine

Caricatură, actorul Gérard Depardieu înfățișat pe Facebook după primirea cetățeniei ruse din mîinile președintelui Vladimir Putin, la Soci, la 5 ianuarie.

Un nou cetățean rus, prin decret prezidențial al lui Vladimir Putin... actorul Gérard Depardieu, fugind de impozitele din Franța și lăudînd Rusia ca exemplu de „democrație”...

Lviv/Lvov un vechi oraș în Ucraina...

Cisiordania - Soldaţi israelieni discută cu coloniştii evrei din Esh Kodesh, în încercarea de a preveni angajarea palestinienilor la munci agricole, mai la nord de localitatea Jalod. 2 ianuarie 2013 (AFP/JAAFAR ASHTIYEH)

Capitoliul de la Washington, la o zi după compromisul între democraţi şi republicani care a scos economia americană din aşa-numita "prăpastie fiscală". 02 ianuarie 2013 (AFP/Saul LOEB)

India - Femei cu pancarde în aşteprarea unei procesiuni religioase la Raj Ghat, memorialul lui Mahatma Gandhi, în memoria unei victime a violului, după un protest în apărarea drepturilor femeilor. New Delhi, 2 ianuarie 2013 (REUTERS/Adnan Abidi)

Rusia - La o plimbare pe malul râului Enisei, în oraşul siberian Krasnoiarsk, unde temperaturile au ajuns la minus 30 grade Celsius. 2 ianuarie 2013 (REUTERS/Ilya Naymushin)

Siria - Copii într-o bancă la şcoala Al-Tawheed din Aleppo, oraş aflat de mai multe luni sub asediul forţelor guvernamentale ale regimului Bashar Al-Assad. 1 ianuarie 2013 (REUTERS/Muzaffar Salman)

Afganistan - O familie de afgani pe o stradă din Kabul. 2 ianuarie 2013 (REUTERS/Mohammad Ismail)

Statele Unite - Imagine obţinută şi prelucrată de NASA în baza datelor satelitului Suomi. (NASA Earth Observatory/NOAA NGDC)

Belarus - La pescuit pe lacul Vileika, 130 km nord de capitala Minsk. 2 ianuarie 2013 (AFP/VIKTOR DRACHEV)

Moldova - Arcul de Triumf şi Pomul de Crăciun din Chişinău. (Europa Liberă/Vasile Botnaru)

Taiwan - Focuri de artificii lansate în 188 de secunde de pe clădirea Taipei 101, un zgârie-nori de 509 metri înălțime, până nu demult una din cele mai înalte clădiri din lume. 1 ianuarie 2013 (AFP/Sam Yeh)

Australia - Focuri de artificii deasupra Operei din Sydney. Peste 1,5 milioane de oameni au venit pe ţărmul celui mai mare oraş din Australia pentru a viziona spectacolul de lumini. 1 ianuarie 2013 (REUTERS/David Gray)

Ausralia - Spectacol de lumini şi focuri de artificii la Sydney. 1 ianuarie 2013 (REUTERS/David Gray)

Franţa - O cupă de şampanie pentru Noul An 2013 (AFP/MIGUEL MEDINA)

Pakistan - Admirând ultimul apus de soare din 2012, Islamabad (AFP/Aamir QURESHI)

Vatican - Papa Benedict XVI la vecernia din Bazilica Sf. Petru. 31 decembrie 2012 (AFP/ANDREAS SOLARO)

Armenia - Capitala Ierevan scăldată în lumini.

Malaezia - Focuri de artificii în apropierea turnurilor gemene Petronas, la festivitățile din Kuala Lumpur. 1 ianuarie 2013 (AFP/MOHD RASFAN)

Palestina - Tineri palestinieni sărbătoresc aniversarea a 48-a de la fondarea mişcării Fatah, oraşul Gaza. 31 decembrie 2012 (REUTERS/Mohammed Salem)

Japonia - Primele clipe ale anului 2013 la Tokio. 1 ianuarie 2013 (AFP/KAZUHIRO NOGI)

Iraq - Oraşul Karbala, comemorând uciderea și martiriul lui Imam Hussein (sec.VII), nepotul profetului Mohammad. 31 decembrie 2012 (AFP/MOHAMMED SAWAF)

Indonesia - Începutul noului an sărbătorit la Jakarta. 1 ianuarie 2013 (AFP/Bay ISMOYO)

China - Focuri de artificii la Hong Kong, 1 ianuarie 2013 (AFP/Antony DICKSON)

Pentru prima dată după decenii de izolare, statul budist Myanmar, aflat acum în tranziţie democratică, va sărbători Anul Nou la unison cu întreaga omenire. Yangon, 31 decembrie 2012 (REUTERS/Soe Zeya Tun)