Raport privind reforma justiţiei în R.Moldova; conferinţă UIT la Chişinău; reuniune NATO la Bruxelles; Medvedev vizitează Cuba

Agenda zilei: în Moldova şi în lume.

Fundaţia Soros-Moldova lansează raportul „Reformarea sistemului judiciar din Republica Moldova: perspective şi provocări ”. Raport realizat de Comisia Internaţională a Juriştilor în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea respectării dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei în Moldova”, implementat de Programul de Drept al Fundaţiei Soros-Moldova, în parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii şi Curtea Supremă de Justiţie.

Se încheie reuniunea regională a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) pentru spaţiul CSI privind dezvoltarea telecomunicaţiilor, găzduită de ministerul Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Din agenda internaţională:

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a miniştrilor apărării din ţările NATO.

La Viena începe sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE.

Premierul rus Dimitri Medvedev îşi continuă vizita în Cuba, în timp ce la Moscova se află premierul Chinei, Yang Jiechi.

Şi... astăzi este Ziua Internaţională a Limbii Materne, o zi gândită să marcheze diversitatea lingvistică în lume, dar şi să atragă atenţia asupra faptului că aproape jumătate din cele 7 mii de limbii vorbite în lume ar putea să dispară în câteva generaţii.