Protest în fața ambasadei Moldovei la Paris

Mai multe cluburi liberale ale diasporei moldovenești au cerut clasei politice de la Chișinău să păstreze oreintarea pro-europeană a țării


La Paris, mai multe cluburi liberale ale diasporei moldovenești au organizat marti seara un protest in fata Ambasadei Republicii Moldova, cerand clasei politice de la Chișinău să-și respecte promisiunile electorale și sp păstreze „orientarea pro-europeană”.

În timpul acțiunii au fost afișate pancarte cu înscrisurile „Nu v-am votat să vă împărțiți Moldova!”, „Țineți-vă promisiunile pro-europene!”, „Jos mafia Plahotniuc!”.

Nicolae Dragomir, președintele Clubului Liberal Seine-Saint-Denis a spus ,,guvernanții din Republica Moldova trebuie să își respecte angajamentele luate față de cetățeni”.

Eugen Levițchi, președintele Clubului Liberal Hauts-de-Seine a afirmat că ,,mafioții trebuie să stea după gratii și una din greșelile AIE a fost că nu a făcut nimic în acest sens”.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris, a spus că este foarte importantă pentru toți cetățenii Republicii Moldova menținerea cursului european al țării, și că acest lucru e și mai important pentru cei ce sînt deja stabiliți cu traiul în Uniunea Europeană.

Vasile Calmațui, care e și sursa acestei informatii, a făcut cunoscut că un reprezentant al ambasadei a stat de vorbă cu manifestanții luînd la cunoștință doleanțele lor.

Demonstratii similare au avut loc pe parcursul crizei din Alianța pentru Integrare Europeană și în alte țări occidentale unde trăiește o puternică diaspora din Moldova.