Guvernul R.Moldova a aprobat programul de reintegrare a ţării pentru 2013

Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri Programul activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2013, care conţine proiecte sociale dedicate Zonei de securitate. O Atenţie deosebită va fi acordată proiectelor de infrastructură şi reabilitării şcolilor.

Într-un interviu cu Europa Liberă, vicepremierul pentru reintegrare în exerciţiu, Eugen Carpov, a precizat că în bugetul de stat pe anul 2013 au fost prevăzute 15 milioane de lei pentru finanţarea activităţilor de reintegrare, o majorate cu 50 la sută faţă de anul trecut.

Carpov a declarat între altele că „cele 8 şcoli moldoveneşti, cu predare în grafie latină (…) au primit câte un ajutor unic, în valoare de 75.000 de lei, pe care să le folosească pentru necesităţile curente.”

Tot Carpov a precizat că „acest fond poate fi folosit nu doar pentru comunităţile (…) controlate de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova. Noi suntem gata să elaborăm şi proiecte care să pună împreună localităţi, atât din stânga Nistrului, cât şi din dreapta Nistrului.”