Președintele Timofti ezită să promulge legile recente votate în Parlament

Preşedintele Moldovei Nicolae Timofti a declarat că nu ştie dacă va promulga sau nu legile votate de PLDM şi PCRM vinerea trecută, precizînd că va lua o decizie după ce le va studia. Preşedintele a declarat totuşi că amendamentul privind înlăturarea judecătorilor de la Curtea Constituţională nu pare acceptabil.
Liderul democrat Marian Lupu a apelat deja la preşedinte să nu promulge modificările respective, afirmând că intrarea lor în vigoare ar face dificilă revenirea democraţilor la masa negocierilor. Un apel similar a fost lansat şi de 9 organizaţii neguvernamentale.
Între timp, potrivit mediilor de informare, se pare că preşedintele Timofti a discutat cu oficialităţi europene şi cu preşedintele României, Traian Băsescu.
Se pare că nu s-a identificat încă un candidat la funcţia de premier, după consultările de marţi dintre preşedintele Nicolae Timofti şi partidele parlamentare din coaliţia de guvernămt. Liderul democrat Marian Lupu insistă ca noul candidat la funcţia de premier să fie anunţat chiar astăzi.