Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
La Chișinău vor avea loc şedinţe ale Biroului Permanent al Parlamentului şi comisiilor permanente.
Ministerul educaţiei ţine o conferinţă de presă despre admiterea în universităţi anul acesta.
Organizaţia Internaţională a Muncii, în cooperare cu Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova organizează o dezbatere despre rolul pe care sindicatele europene îl pot juca în protejarea lucrătorilor migranţi.
Misiunea OSCE din Moldova încearcă să apropie cele două maluri ale Nistrului prin muzică: la Chișinău au loc două concerte cu paticiparea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, a Orchestrei Simfonice din regiunea transnistreană şi a şcolilor de muzică de pe ambele maluri ale rîului Nistru.
Pe agenda internaţională, coordonatoarea politicii externe europene Catherin Ashton se întâlneşte la Istambul cu mediatorul şef al Iranului în probleme nucleare, Saeed Jalili; de rezultatul acestei întrevederi ar putea depinde organizarea unei noi runde de tratative între Iran şi principalele şase puteri ale lumii, care încearcă să convingă Teheranul să renunţe la presupusa componentă militară a programului său nuclear.
La Kirov, în centrul Rusiei, se reia procesul intentat bloggerului anti-corupţie Alexei Navalnîi, acuzat de delapidare. Procesul a început pe 14 aprilie, când au fost audiaţi şi primii martori. Navalîi respinge toate acuzaţiile, afirmând că tot procesul este motivat politic.
La Cannes, în Franţa, se deschide a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film. Juriul din acest an este condus de regizorul şi realizatorul american Steven Spielberg, iar printre membri juriului se numără şi regizorul român Cristian Mungiu. În 2007, filmul lui Mungiu „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a câştigat marele premiu „Palme d’Or” al festivalului de la Cannes.
O subnotă la agenda culturală a zilei: la Moscova se redeschide pentru public mausoleul lui Lenin.