O săptămînă în imagini

Alertă maximă anti-teroristă la ambasadele principalelor state occidentale de la Saana, în Yemen. Măsuri de securitate în fața unei clădiri a ambasedei britanice.

Rusia a sărbătorit vineri aniversarea de 80 de ani a scriitorului Alexandr Soljenițîn, laureat al premiului Nobel, al cărui roman dramatizat „Primul cerc” a fost pus în scenă recent la teatrul Taganka.

Cehul Michal Navratil sare în chip de Superman după finala bărbați la Campionatul Mondial de sărituri de la Barcelona, 31 iulie 2013.

Membri ai forțelor aeriene rusești la o ceremonie în Piața Roșie din Moscova care marchează Ziua Parașutiștilor, 2 august 2013.

Campania de săpături arheologice 2013 de la cetatea Soroca s-a încheiat (Foto: prof. Sergiu Musteață)

Ciocolata ucraineană Roshen, exportată în toată lumea, interzisă în Rusia

Cel mai lung şi mai lat pod din lume, suspendat pe cabluri, Jiashao, din China, înaintea deschiderii oficiale. Podul are două carosabile de mare viteză, câte patru benzi fiecare, o lungime de 10.137 de metri şi uneşte localităţile Jiaxing and Shaoxing peste râul Qiantang, provincia Zhejiang.

Activişti pentru drepturile omului pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia, protestând împotriva unui caz de dispariţie a persoanelor, nerezolvat din 2007.

Ruinele oraşului Homs, Siria

Secretarul de stat american John Kerry împreună cu negociatorul-șef palestinian Saeb Erakat și cu Tzipi Livni, ministrul de justiție israelian, la Washington, la reluarea negocierilor de pace israelo-palestiniene.

Pe malul râului Drino, la 80 km de capitala kosovară Pristina, 30 iulie 2013

Libelule şi flori pe malul râului Treska, în apropiere de capitala Macedoniei, Skopje, unde, la fel ca în mai multe ţări europene, temperatura aerului a trecut de 40 de grade

Poliția din Moscova a arestat cîteva sute de persoane, muncitori migranți, în raiduri întreprinse în ultimele trei zile

Ploaie torenţială la Pgara, Cehia, după o zi toridă

Funduleţul ursuleţului panda nou-născut la Zoo din Taipei, Taiwan

Personanlul Royal Thai Navy înlătură consecinţele unei scurgeri de petrol, pe plaja Ao Phrao, de pe insula Ko Samet, Thailanda

Cele două trenuri intrate în coliziune în apropiere de Granges-pres-Marnand, Elveţia

Printre sutele de baloane de gaz-propan, explodate într-un depozit la Tavares, Florida, Statele Unite

Mina de potasiu din apropierea oraşului Berezniki, regiunea rusească Perm, munţii Ural

Lume răcorindu-se în staţia de metrou Qiaosi, în oraşul chinez Hangzhou, unde temperatura de afară a urcat peste 40 de grade

Fabrică de dulciuri la Jalalabad, Afganistan

La Ierusalim, începutul vacanţei de vară

O patrulă guvernamentală în cartierul Khalidiyah, din centrul oraşului Homs, Siria

Sute de mii de pelerini catolici rămaşi peste noapte pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, după liturghia ţinută de Papa Francisc

Portretele liderilor politici nord-coreeni la Phenian, Coreea de Nord

În aşteptarea începutului paradei militare la Phenian, Coreea de Nord

Panouri solare la Hami, nord-vestul Chinei. Uniunea Europeană a stabilit, după o investigaţie minuţioasă şi de comun acord cu China, preţuri antidumping la importul panourilor solare chinezeşti. Companiile chinezeşti controlează în prezent 80% din piaţa europeană a panourilor solare.

Într-un lan de floarea soarelui, la festivalul "Floarea soarelui", care durează două săptămâni şi este organizat în fiecare an în localitatea Zama, prefectura Kanagawa, China.

Aproape de un record mondial. Între 363 şi 373 de baloane cu aer cald au participat la festivalul "Lorraine Mondial aer baloane" din acest an, lângă localitatea Chambley-Bussieres în estul Franței.

O baie într-un havuz la Berlin, unde aerul s-a încins până la 30 de grade

Terminalul de cereale din Nikolaev, Ucraina. Preţul grâului cu gluten de 12,5% a rămas nemodificat în ultima săptămână, în zona Mării Negre - 252 dolari pentru o tonă.

Zi toridă la Zurich, Elveţia

O broască ţestoasă în nămol, în apropierea graniţei israelo-libaneză, lângă localitatea Kfar Kila, Liban

Umbrele la Belgrad, Serbia

La una din competițiile tradiționale desfășurate în Bosnia Herțegovina, de pe vechiul pod medieval de la Mostar, construit cu 447 de ani în urmă.