Șapte zile în imagini

Proteste la Londra, pe Downing Street, împotriva politicii lui Vladimir Putin.

Fetițe jucându-se cu baloane de săpun la sărbătoarea Eid al-Fitr care marchează sfîrșitul lunii sfinte musulmane Ramadan, Colombo, Sri Lanka.

Gibraltar.

Un copil purtînd masca fostului președinte egiptean Muhamed Morsi la o demonstrație pro-Morsi, Cairo, Egipt.

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, secretarul de stat John Kerry și ministrul american al apărării Chuck Hagel, Washington 9 august 2013.

Secretarul de stat John Kerry și omologul său rus Serghei Lavrov (stînga), Washington, 9 august, 2013.

Imagine a stadionului Lujniki de la Moscova unde sîmbătă se deschid Campionatele Mondiale de atletism. AFP

Georgia comemorează a cincea aniversare a războiului din 2008 cu Rusia, 8 august 2013

Cinci ani după războiul ruso-georgian, sîrma ghimpată rusă separă satele Gori și Kareli.

La 5 august s-au împlinit 2 ani de când fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, este în detenție. O nouă acţiune de protest a opoziţiei, la Kiev.

Rufe la uscat după inundaţiile devastatoare din Karachi, Pakistan, provocate de ploile musonice.

Copii la joacă, în apropierea locuinţei în care fostul lider al organizaţiei teroriste Al-Qaeda, Osama Bin Laden, a locuit timp de 5 ani, şi unde a fost ucis de un comando american. Abboattabad, Pakistan.

Carne crescută în mod artificial, într-un vas Petri, la Universitatea Maastricht din Olanda. Celulele musculare care au servit drept materie primă au fost prelevate de la o vacă vie. Proiectul a costat mai mult de 250.000 de euro, iar autorii săi susţin că ar avea potenţialul de a înlocui, cu timpul, carnea normală din dietele a milioane de oameni.

Incendii devastatoare la Marathon, în apropiere de Atena, Grecia. Focul este răspândit de vântul puternic. Mai multe case au ars complet, iar lumea din regiune se refugiază.

Călăreţ cu suliţa, în timpul competiţiei "Alka", din localitatea Sinj, în sudul Croației. Competiţia comemorează victoria din anul 1715 asupra armatelor otomane şi se numete "Alka" după numele inelului pe care călăreţul trebuie să-l străpungă cu suliţa.

O croată în straie tradiţionale, în timpul competiţiilor tradiţionale din oraşul Sinj, Croaţia.

În Turcia au început să fie anunţate verdictele într-un proces cu 275 de acuzați, printre care mulți militari, politicieni și jurnaliști. Procurorii spun că toți ar fi fost implicați într-o conspirație împotriva guvernului premierului Tayyip Erdogan. Procesul a durat cinci ani și a alimentat tensiunile dintre partidul de guvernământ de orientare islamistă și elitele seculare ale Turciei. Criticii guvernului spun că procesul este politic, având doar scopul de a reduce la tăcere opoziția.

Noul președinte al Iranului, Hasan Rohani, a depus jurămîntul în fața Parlamentului de la Teheran.