Imaginile unei săptămîni în lumea largă

Festivalul Gustar, ediția 2013, 25 august.

Parada cămășilor brodate la Dnipropetrovsk, Ucraina, 24 august 2013.

La Chișinău a fost dezvelit un un monument în memoria victimelor deportărilor regimului comunist, 23 august 2013.

Protest împotriva homofobiei din Rusia în fața ambasadei ruse de la Madrid, 23 august 2013.

Piaţa Nasdaq de la New York şi-a suspendat tranzacţiile, joi, pentru aproape trei ore, din cauza unei erori tehnice, care a afectat mii de acţiuni.

Navă militară rusească "Zubr" pe o plajă a Mării Baltice din regiunea Kaliningrad. Autorităţile ruse nu au putut explica incidentul.

Centrala hidroelectrică Sayano-Şuşenskaya de pe râul Enisei, 520 km la sud de oraşul siberian Krasnoyarsk.

Cel mai mare producător de aluminiu din lume, compania rusă Rusal, a anunţat că-şi reduce producţia din cauza conjuncturii nefavorabile de pe piaţă şi că se pregăteşte să închidă unităţi de producţie ineficiente.

Tablou reprezentându-i pe preşedintele Vladimir Putin şi premierul Dmitri Medvedev, la expoziţia "Liderii", din Sankt Petersburg, a artistului Constantin Altunin

Hotelul Humboldt în ceaţă, pe vârful muntelui El Avila (2600 m), la poalele căruia se află capitala Caracas, Venezuela

Incendii în Portugalia, la Fornelo do Monte, din regiunea centrală a ţării

Presupuse victime ale masacrului de miercuri de la Damasc. Opoziţia siriană acuză guvernul că ar fi folosit arme chimice, omorând între 500 și 1300 de oameni. Franța a spus că posibilitatea ca victimele să fi murit otrăvite de gaze toxice este mare, în timp ce Statele Unite au declarat că încă nu sunt convinse că în atacul de miercuri au fost folosite arme chimice.

În Zimbabwe, preşedintele Robert Mugabe, în vârstă de 89 de ani, a depus jurământul pentru un nou mandat de 5 ani.

Pe o stradă din Habarovsk, Rusia, 22 august 2013

Bradley Manning îmbrăcat în femeie într-o poză din 2010. El a declarat pentru NBC: „Vreau ca toată lumea să știe cine sînt cu adevărat. Sînt Chelsea Manning și sînt femeie.”

Apus de soare la Kabul, Afganistan

O tînără afgană cu fața pictată în culorile steagului țării, la un meci amical de fotbal între Afganistan și Pakistan, la Kabul.

Parlamentul Cehiei s-a autodizolvat şi a decis convocarea alegerilor anticipate pentru depășirea crizei politice începută în luna iulie, când guvernul de centru-dreapta s-a prăbușit în mijlocul unui scandal de corupție.

Apele răului Amur continuă să se reverse şi să inunde suprafeţe tot mai extinse în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Oficial, peste 23 de mii de oameni au fost evacuaţi, dar nu toată lumea acceptă să-şi părăsească locuinţele.

Arena olimpică de la Soci

Festivalul Verii la Sanaa, Yemen

Ploi musonice şi inundaţii în Paranaque, Filipine

Liderul spiritual al Frăției Musulmane din Egipt, Muhammad Badie, arestat de forțele de securitate la Cairo.

"Iablocinîi spas" - sfinţirea fructelor de ziua Schimbării la Faţă a lui Isus Hristos, oraşul Turov, Belarus, 19 august 2013

O nouă erupţie a vulcanului Sakurajima, din apropierea oraşului Kagoshima, Japonia. De data aceasta, erupţia de cenuşă a urcat până la 5.000 de metri înălţime. Este a 500-a erupţie a vulcanului, în acest an.

Elefant alb la Naypyidaw, India

Biatlonul tancurilor - un nou gen de competiţii paramilitare în Rusia. Pe poligonul de la Alabino, sub Moscova, se întrec echipele din Armenia, Belarus, Karahstan şi Rusia.

Vânzător de ghirlande tradiţionale făcute din rupii indiene, la New Delhi. În unele regiuni ale Indiei, ghirlandele din rupii sunt purtate de miri la nunţi, ca să le aducă noroc. Rupia indiană a cunoscut în ultima vreme o devalorizare continuă.

În jur de 17 mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuințele din Orientul Îndepărtat al Rusiei, de la graniţa cu China, din cauza celor mai mari inundaţii din ultimii 120 de ani.

Centrala hodroelectrică Zeia, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, suprasolicitată din cauza ploilor abundente şi revărsării râului Amur.