Iurie Leancă: vizita secretarului de stat John Kerry semnifică sprijinul SUA pentru eforturile Moldovei spre democratizare

Secretarul de stat american John Kerry va veni în Republica Moldova la începutul lunii decembrie, în cadrul unui turneu care va începe la Bruxelles, urmat de Chişinău, Ierusalim şi Ramallah. Turneul este programat între 3 şi 6 decembrie.

Într-un interviu cu Europa Liberă, premierul Iurie Leancă a declarat că vizita lui Kerry, prima a unui secretar de stat american în Moldova după „o pauză de aproape 22 de ani”, reprezintă recunoaşterea eforturilor făcute în vederea democratizării şi a adaptării la valorile americane şi europene.

„Această vizită la noi trebuie percepută exact în acest context, de susţinere a eforturilor noastre”, a declarat premierul Leancă, Europei Libere.

Cât priveşte summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care începe astăzi în capitala Lituaniei, premierul Iurie Leancă a asigurat că în cazul Moldovei, nu există pericolul nici unei „surprize neplăcute”: „ Totul merge după un anumit plan pe care l-am convenit şi pe care eu sunt convins că vom reuşi să îl materializăm”, a mai declarat premierul Iurie Leancă, Europei Libere.

Premierul Iurie Leancă va conduce delegaţia Moldovei la summitul Partneriatului Estic de la Vilnius, care începe în această seară.

De la Vilnius, corespondenta Europei Libere, Valentina Ursu, va ţine un blogg live pe pagina noastră de internet, la europalibera.org. Aşa că veţi avea posibilitatea să urmăriţi, pas cu pas, evoluţia reuniunii, să aflaţi ce se spune la conferinţele de presă, dar şi „în spatele uşilor închise”.