Peste 100 de mii de oameni protestează la Kiev, cerând demisia preşedintelui Ianukovici şi semnarea acordului de asociere cu UE

În centrul capitalei ucrainene s-au strâns peste 100 de mii de persoane, relatează corespondentul la faţa locului al Europei Libere, pentru a protesta împotriva refuzului conducerii ţării de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Unii protestatari, care aveau torţe şi fumigene, au încercat să pătrundă cu forţa în sediul preşedinţiei. Reprezentanţi opoziţiei vorbesc despre provocatori.

Ultimele relatări ale corespondenţilor Europei Libere la Kiev, fotografii şi comentarii în engleză, rusă sau ucraineană, pe blogul live al Europei Libere în limba engleză:

Preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, a făcut astăzi o declaraţie că va duce ţara mai aproape de Uniunea Europeană, care nu pare să fi liniştit spiritele.

Protestatarii de la Kiev cer demisia guvernului şi suspendarea preşedintelui Ianukovici, iar partidele de opoziţie au lansat un apel la grevă generală şi demonstraţii în toată ţara.

Premierul Nicolai Azarov a declarat însă într-o emisiune televizată, sâmbătă, că guvernul său se va grăbi să normalizeze relaţiile economice cu Rusia, acum, şi că se va concentra şi asupra relaţiilor cu China.