Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat în prima lectură inițiativa legislativă pentru „unificarea” legislației transnistrene cu cea rusă

Presa transnistreană relatează că Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat în prima lectură un amendament la constituția regiuni separatiste care prevede preluarea treptată a legislației Rusiei.
Portalul tiras.ru relatează că inițiativa legislativă pentru „unificarea” legislației transnistrene cu cea rusă a fost înaintată de liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk și se bazează pe rezultatele unui referendum din 2006, la care locuitorii regiunii s-ar fi pronunțat pentru cursul integrării cu Rusia. Șevciuk este citat cu declarația că normele legislației federale ruse trebuie preluate de timpuriu ca regiunea transnistreană să poată adera mai ușor la o viitoare Uniune Eurasiatică în frunte cu Rusia.
Legea mai trebuie votată în încă două lecturi. Între prima şi a doua lectură trebuie să treacă cel puţin două luni, iar între lectura a doua şi a treia nu mai puţin de o lună.