Guvernul regretă decizia ambasadelor SUA și Suediei de a suspenda finanțarea aplicării măsurilor de descentralizare la nivel local

Guvernul regretă decizia ambasadelor americană și suedeză de a suspenda finanțarea descentralizării fiscale, dar consideră că a avut dreptate să amâne până la anul noua Lege a finanțelor publice locale. Secretarul general adjunct al guvernului, Sergiu Palihovici a mai declarat Europei Libere că autoritățile locale n-ar fi destul de pregătite să aplice noua lege, care urma să intre în vigoare anul acesta, dar care este implementată experimental în doar câteva raioane și la Chișinău.
Ambasada Statelor Unite și cea a Suediei, care finanțau reforma, au anunțat săptămâna trecută că suspendă finanțarea până când legea va fi aplicată peste tot. Șefa Congresului Autorităților Locale, Tatiana Badan a acuzat guvernul central că a amânat reforma pe multă vreme. Badan crede că noua lege care sporește independența financiară a primăriilor și raioanelor nu va fi aplicată nici la anul, din cauza alegerilor parlamentare de anul acesta și a celor locale din 2015.