La Kiev, Procuratura Generală a anunțat că pune în practică astăzi amnistia și anulează dosarele deschise împotriva protestatarilor

Protestatarii ucraineni au eliberat clădirea primăriei de la Kiev ocupată de două luni și au deschis parțial o stradă, îndeplinind condițiile amnistiei menite să aplaneze confruntarea îndelungată între opoziție și președintele Victor Ianukovici. Autoritățile la rândul lor au eliberat protestatarii aflați în detenție și au retras forțele speciale dintr-o zonă cheie, în apropiere de stadionul Dinamo Kiev, unde cel puțin trei protestatari au murit în violențele din luna ianuarie.
Procuratura Generală a anunțat că pune în practică astăzi amnistia și anulează dosarele deschise împotriva protestatarilor reținuți pentru încălcări între 27 decembrie 2013 și 2 februarie 2014, perioada care include și săptămâna de ciocniri soldate cu șase morți și sute de răniți.
Șefa politicii externe și de securitate europene, Catherine Ashton a salutat aceste evoluții, cerând „clasarea tuturor dosarelor”, ca dialogul politic să poată continua în parlament săptămâna aceasta.