Medici și lideri ai opoziției afirmă că trei protestatari au fost uciși în ciocnirile de astăzi cu forțele de poliție la Kiev

Protestatarii antiguvernamentali de la Kiev au avut ciocniri cu forțele speciale de poliție în cele mai violente condiții din ultimele cîteva săptămîni. Medici care susțin opoziția și un deputat al Partidului Batkivșina au spus că cel puțin trei protestatari au fost uciși și numeroși alții răniți, unii dintre ei foarte grav în cursul confruntărilor. Relatările nu au fost confirmate. Forțele de poliție au tras cu gloanțe de cauciux și au lansat grenade fumigene împotriva protestatarilor care aruncau cu pietre în fața Parlamentului, în timp ce cîteva mii de manifestanți se îndreptau spre clădirea Radei pentru a cere un vot care să restrîngă puterile președintelui Victor Ianukovici. Ministerul de Interne a anunțat că un număr de cel puțin șapte polițiști au fost răniți.
Ministrul de externe al Rusiei a condamnat într-o declarație ultima escaladare a tensiunii, spunînd că vinovată pentru ea ar fi „conivența” politicienilor occidentali.