Cei trei premieri au analizat la Ruse și criza din Ucraina și efectele acesteia asupra întregii regiuni.
Sofia și București au sprijinit aderarea Serbiei la Uniunea europeană. În cadrul întălnirii trilaterale a primilor miniștri ce a avut loc la Russe, Victor Ponta, Plamen Oreșearski și Ivica Dacici s-au pronunțat în favoarea continuării procesului extinderii.
Cei trei au analizat criza din Ucraina și efectele acesteia asupra întregii regiuni. Ei au exprimat speranța continuării dialogului între Kievul și Moscova în vederea găsirii unor soluții politice și a minimalizării efectelor negative. „În Ucraina este nevoie de stabilitate, de respectarea democraţiei şi a dreptului internaţional”, a spus premierul român.
Victor Ponta a declarat că cele trei țări au perspective comune în cadrul Uniunii. Este nevoie de realizarea unor proiecte în energetica și în infrastructura rutieră. Guvernul român va acorda ajutor companiilor care participă la astfel de proiecte. Un alt instrument î-l reprezintă finanțarea în cadrul Strategieii dunărene și a acordului între China și țările esteuropene.
Ponta a adresat o invitație colegilor săi să se întălnească la Craiova pentru a-și instuționaliza colaborarea după modelul grupului de la Vișegrad.
Ivica Dacici a spus că Serbia va urma experiența Bulgariei și României în procesul aderării. Printre proiectele transfrontaliere el a menționat coridorul european nr. 10 Belgrad-Sofia-Istanbul și interconexiunea sistemelor de gazoducte.
Întălnirea trilaterală a fost urmată de ședința comuna a guvernelor bulgar și român. Pe ordinea de zi s-au aflat proiecte comune în cadrul Strategiei Dunării, colaborarea în cadrul Uniunii europene și Alianței nordatlantice. Au fost semnate 7 documente bilaterale.
Printre prioritățile bulgare se află realizarea de noi poduri în zona Silistra-Călărași și Oreahovo-Bechet, extinderea cu incă două benzi a drumului Russe-Veliko Târnovo-Svilengrad, îmbunătățirea navigației pe Dunăre, încheierea procesului de delimitare a frontierei maritime comune.