Șefii diplomațiilor rusă, americană, ucraineană și UE se vor întîlni săptămîna viitoare în Europa pentru a discuta criza din Ucraina

Coordonatoarea politicii externe europene Catherine Ashton se va intilni saptamina viitoare cu secretarul de stat american John Kerry, ministrul rus de externe Serghei Lavrov si cu ministrul de externe de la Kiev Andri Deşciţa pentru a discuta situatia din Ucraina. Intilnirea va avea loc in Europa, dar nu a fost precizat locul ei si nici data exacta. Ieri, intr-o audiere în fața unui comitet al Senatului american John Kerry a declarat că agenţi ruşi au fost trimiși în estul Ucrainei pentru a crea „haos”. „Tot ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore, de la provocatorii ruşi şi agentii care opereaza in estul Ucrainei, ne arata că au fost trimişi acolo pentru a crea haos. Si acest lucru este absolut inacceptabil.”
Kerry a mai spus şi că această situaţie ar putea fi folosită de Rusia pentru o intervenție militară „la fel ca în Crimeea”. Kerry a spus şi că Statele Unite și aliaţii europeni doresc întărirea sancţiunilor împotriva Rusiei, de data aceasta afectând sectorul energetic, minier și bancar, în eventualitatea în care Rusia continuă să încalce suveranitatea Ucrainei.