Jose Manuel Barroso: „Noi credem în perspectiva europeană a Moldovei”

Bruxelles, 15 mai 2014.

După întrevederea de la Bruxelles dintre șeful guvernului R. Moldova, Iurie Leancă, și președintele Comisiei Europene.



Președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a salutat apropiata semnare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, inisistând că de pe urma lui vor beneficia toți locuitorii țării. Vorbind la Bruxelles după o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, șeful executivului european a anunțat că Bruxelles-ul a aprobat în principiu eliminarea unor bariere pentru exportul de fructe și legume moldovenești și a trecut în revistă alte forme de asistență în plină desfășurare.

Barroso a salutat de asemenea recenta eliminare a vizelor pentru moldoveni: „Asta înseamnă mult pentru fiecare cetățean al Moldovei care poate veni pentru prima oară fără viză, arătând cât de apropiați sunt moldovenii de Uniunea Europeană”.

Jose Manuel Barroso a lăudat cooperarea Moldovei cu România, cu sprijinul UE, pentru diversificarea surselor de energie, a reafirmat sprijinul blocului european cu 28 de membri pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și a confirmat că va merge în luna iunie la Chișinău cu ocazia unui forum de afaceri.


Vorbind despre Acordul de Asociere, Barroso a spus că el nu este scopul final al cooperării bilaterale. „Vreau să vă spun că noi credem în perspectiva europeană a Moldovei”, a spus Barroso.