Victor Ponta: România sprijină întărirea flancului estic al Alianţei Nord Alantice

La Bucureşti, premierul Victor Ponta a declarat că România doreşte consolidarea flancului estic al NATO şi o prezentă cât mai consistentă a Alianţei în România. Potrivit agenţiei Mediafax, Ponta a mai declarant că România nu poate spune Republicii Moldova că nu poate face nimic în cazul unei eventuale agresiuni împotriva acesteia.

Vorbind miercuri, la Reuniunea anuală a Diplomaţiei Române, Ponta a precizat că la summit NATO de săptămâna viitoare de la Cardiff, România va pleda pentru consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, întărirea partenriatelor strategic cu Polonia şi Turcia, precum şi o prezenţă cât mai consistentă a NATO pe teritoriul României. Premierul a arătat că ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Georgia trebuie să beneficieze atât cât e posibil în baza dreptului internaţuional şi a realităţilor politic-constituţionale de sprijin pentru a li se asigura securitatea.

Victor Ponta a mai declarant că vrea ca România să devină cel mai dinamic avocat pentru promovarea integrării europene şi asigurării securităţii pentru Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Serbia şi Albania, astfel încât UE şi NATO să le ofere cât mai curând o prespectivă clară.