Un ziar în fiecare seară: „Făclia”

Invitatul serii este Tudor Rusu, redactor-șef la săptămânalul „Făclia”.

„Şcolile naţionale aşteaptă să fie promulgat Codul educaţiei, aflat acum pe masa de lucru a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Una din prevederile acestei importante legi considerate pe drept Constituţia şcolii, este formarea unei noi structuri în educaţie, numită Inspectorat şcolar naţional.

Pentru a prelua experienţa Europei, un grup de experţi moldoveni s-a deplasat în Republica Malta, o ţară mică din Mediterană. Despre această experienţă vorbeşte în Făclia profesorul Iurie Cristea, directorului Liceului Academiei de Ştiinţe. Subsemnatul, în editorialul tradiţional intitulat O picătură de cerneală, se întreabă dacă e bine sau rău ca la careul festiv din 1 septembrie să participe şi feţe bisericeşti. Tot aici Făclia îşi exprimă sprijinul său faţă de Ministerul Educaţiei care a anunţat că renunţă la vechea practică de a dicta şcolilor tematica pentru prima lecţie a anului şcolar.

„Făclia” publică de asemenea mai multe materiale şi reportaje de la deschiderea într-o atmosferă înălţătoare a noului an de studii.”