UE a investit peste 1,3 milioane euro în iniţiative comune ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului

Uniunea Europeană a investit în ultimii doi ani peste 1,3 milioane euro în iniţiative comune ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii a peste 14 mii de oameni. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul celei mai mari conferinţe de până acum a ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului, organizată de Programul UE și PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Peste 90 de reprezentanţi ai sectorului neguvernamental de pe ambele maluri s-au întâlnit astăzi în localitatea Vadul-lui-Vodă și au făcut publice rezultatele obţinute împreună în 15 domenii-cheie, lecţiile învăţate şi bunele practici obținute pe parcursul a doi ani de activitate în cadrul Programului UE-PNUD.

Programul UE și PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 12 milioane Euro. Pe lângă proiectele de dezvoltare a societăţii civile, programul sprijină financiar şi tehnic proiecte comune în alte patru domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant de pe cele două maluri ale Nistrului.

Uniunea Europeană a decis să extindă programul de consolidare a măsurilor de încredere. În luna august a fost semnat un nou program pentru promovarea măsurilor de încredere, în valoare de 28 de milioane de euro, pentru o perioadă de 5 ani, care va continua să promoveze parteneriatele dintre companiile de afaceri, dintre organizațiile societății civile, dintre autoritățile locale de pe cele două maluri ale Nistrului şi pentru autonomia găgăuză.