Curtea Constituţională a decis că motive din care ar declara alegerile ilegale nu există, prin urmare le-a validat, împreună cu mandatele de deputat rezultate din votul din 30 noiembrie. Înainte de a-şi pronunţa verdictul, magistraţii au audiat un raport al CEC care a solicitat Curţii validarea rezultatelor scrutinului. La fel au fost audiate şi examinate contestaţiile depuse de 6 concurenţi electorali. PCRM, PSRM, Partidului Patrioţii Moldovei şi a Blocului Electoral Alegerea Moldovei Uniunea Vamală au cerut expres invalidarea alegerilor şi în consecinţă declanşarea scrutinului repetat. Partidul Comunist Reformator a solicitat renumărarea voturilor. Iar candidatul independent Oleg Brega a insistat ca să i se acorde un mandat de deputat întrucât a acumulat un scor semnificativ, însă insuficient pentru a trece pragul electoral. Nu a fost luată în calcul contestaţia Partidului Patria, întrucât formaţiunea a fost exclusă din cursă cu puţin timp înainte de alegeri. După câteva ore în care au examinat toate reclamaţiile magistraţii le-au respins motivând că ar fi nefondate, prin urmare nu ar avea legătură directă cu rezultatul final al scrutinului. Preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase:
„Se resping ca nefondate contestaţiile depuse de concurenţii PCRM, PSRM, Partidul Politic Patrioţii Moldovei, Blocul electoral Alegerea Moldovei Uniunea Vamală privind anularea rezultatelor alegerilor pentru parlamentul Republicii Moldova . se respinge ca nefondată contestaţia Partidului Comunist Reformator privind renumărarea voturilor. Se respinge ca nefondată contestaţia candidatului independent Oleg Brega privind redistribuirea mandatelor şi atribuirea unui mandat de deputat. Se confirmă rezultatele alegerilor, se validează mandatele deputaţilor aleşi în rezultatul alegerilor din 30 noiembrie.”
Activistul Oleg Brega, care a candidat independent, ne-a spus că este dezamăgit de „lipsa de voinţă” a membrilor Curţii:
„Degeaba mă felicita domnul Tănase pentru scorul acumulat, dacă nu a făcut măcar o opinie pentru scorul acumulat, dacă n-a făcut măcar o opinie separată despre dreptul cetățenilor de a fi reprezentați, și despre dreptul meu de a fi ales fără discriminare.”
Reprezentanţii a două partide care acced în viitorul parlament PCRM şi PSRM au declarat că nu sunt de acord cu decizia magistraților. PCRM s-a opus validării scrutinului invocând mai multe abateri care ar fi, în opinia lor, influenţat rezultatele alegerilor, principalele fiind defavorizarea PCRM prin admiterea în cursă a comuniştilor reformatori în pofida unei decizii a instanței care suspenda acest partid supranumit „clona” PCRM-ului, dar şi pretinse falsificări ale voturilor din străinătate. PSRM a insistat pe pretinsa imposibilitate de a-şi exercita dreptul la vot în care ar fi ajuns cetăţenii posesori de paşapoarte sovietice şi cetăţenii moldoveni aflaţi în Rusia.
Iată ce a declarat reprezentantul PCRM Igor Vremea după ce Curtea şi-a anunţat verdictul:
„PCRM nu agreează decizia Curţii. Pornind de la ceea ce avem PCRM în continuare va acţiona şi va lua decizii pornind de la interesul cetăţenilor.”
Şi reprezentantul socialiştilor Maxim Lebedinschi:
„Rămânem pe poziţia că aceste alegeri au fost cu încălcare gravă a legislaţiei naţionale, care a dus la un rezultat greşit. A fost limitat dreptul la vot a circa 800 de mii de persoane. în orice varianta PSRM îşi va duce mandatul în aşa mod ca să nu-şi dezamăgească alegătorul.”
Celelalte trei formaţiuni reprezentate în viitorul parlament PLDM, PD şi PL au salutat decizia Curţii. Cele trei formaţiuni au obţinut la un loc 55 de mandate şi au început deja negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Prima şedinţa a Parlamentului nou ales ar trebui să aibă loc la 30 decembrie, adică la expirarea a 30 de zile de la alegeri. Până atunci este aşteptată şi constituirea unei majorităţi parlamentare anunţată de cele trei partide care se declară pro-europene.