Astăzi în Moldova și în lume

Iurie Leancă cere deputaților votul pentru un nou guvern, medalion științifico-literar Grigore Vieru, reuniunea Consiliului European la Bruxelles.

La Chișinău este programată a prima ședință plenară a noului parlament, la care premierul Iurie Leancă vrea să ceară votul deputaților pentru un nou guvern, având nevoie de o majoritate simplă.

Delegația UE în Republica Moldova organizează în capitală conferința de finalizare a proiectului finanţat de către Uniunea Europeană Tăcerea nu e o soluţie: Abuzul asupra vârstnicilor.”

ICR Mihai Eminescu, Universitatea B.P.Hasdeu și Consulatul General al României la Cahul organizează la Cahul un medalion științifico-literar dedicat împlinirii a 80 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru.

Asociaţia „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” și Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din Bălți lansează primul serviciu de zi pentru copii de până la 3 ani din municipiul Bălți.

La Bruxelles are loc astăzi și mâine reuniunea Consiliului European.

La Moscova are loc o întâlnire diplomatică pe tema unei vizite pe care ar urma s-o facă în Japonia președintele rus Vladimir Putin.