Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova se va afla astazi intr-o scurta vizita presedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite. Presedinta de la Vilnius va avea convorbiri intre patru ochi cu presedintele Moldovei, Nicolae Timofti, si va primi din partea acestuia, Ordinul Republicii. Pe agenda se mai află depunerea unei coroana de flori la monumentul lui Stefan cel Mare din Chisinau si o conferinta de presa.

Despre alegerile locale din 14 iunie vor vorbi sociologii si demografii intr-o conferinta de presă.

La Chișinău sînt programate o şedință a guvernului si o alta a comisiilor permanente ale Parlamentului.

Despre centenarul masacrării armenilor, marcat si in Moldova ca si in intreaga lume, vor vorbi membrii comunitatii armene din Moldova.

La Chisinau are loc si o conferință internaţională pe tema discriminarii si asigurarii egalitatii de şanse si vor fi discutate bunele practici in domeniu din Germania.

Pe plan international se aşteapta ca Uniunea Europeana sa aduca in justitie compania ruseasca de stat Gazprom pentru ca încalca legea anti-monopol, masura ce va inrautati, probabil, relatiile dintre Moscova si Occident si va afecta puternic compania Gazprom.

Primii ministrii din cele șase state balcanice sunt asteptati la Bruxelles, unde se va afla în vizita si patriarhul Filaret din Ucraina.

Presedinta Argentinei, Cristina Fernandez, efectuează o vizită la Moscova.

La Viena incepe o noua runda a convorbirilor puterilor lumii cu reprezentantii Iranului pe tema programului nuclear iranian. Data limita pentru ajungerea la un acord cuprinzator si de detaliu este 30 iunie.

Astăzi este serbată Ziua Pamintului…..