Președintele Ucrainei a promulgat patru legi de denunțare de acorduri militare cu Rusia, inclusiv cel referitor la tranzitul către regiunea transnistreană

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat patru legi de denunțare a unor acorduri militare cu Rusia, inclusiv cel referitor la tranzitul către regiunea transnistreană a Republicii Moldova, relatează Interfax. Acordurile fuseseră anulate luna trecută de Rada de la Kiev. Oficiali ruși au deplâns atunci decizia legislativului ucrainean și au spus că vor căuta alte modalități de aprovizionare și rotație a trupelor rusești din așa-numitul Grup Operațional, din regiunea transnistreană, cu un efectiv de 1300 de militari.
Rusia s-a plâns în ultima vreme că Moldova a retrimis de la aeroportul Chișinău mai mulți soldați ruși care mergeau spre regiunea transnistreană în cadrul rotației trupelor respective. Autoritățile moldovene au făcut publice patru-cinci asemenea cazuri, dar surse oficiale rusești citate de presa rusă au spus că ele ar fi de fapt mult mai multe.