Rusia anunță că-și va dota armata cu noi rachete nucleare intercontinentale

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat marți că, anul acesta, Rusia își va dota armata cu cel puțin 40 de rachete balistice intercontinentale noi, capabile să transporte focoase nucleare. Vorbind la Tîrgul de armament al armatei, Putin a mai declarat că de dotarea cu noi rachete intercontinentale se înscrie într-un plan mult mai larg de modernizare a armatei. Anunțul liderul de la Kremlin vine la o zi după ce oficialități ruse au criticat un plan american de a staționa tancuri și armament greu în țările membre NATO de la granița cu Rusia.

Oficialități ruse au avertizat că Moscova va riposta dacă Statele Unite își pun în aplicare planul de a staționa armament greu în estul Europei și în țările baltice, care au făcut parte din Uniunea Sovietică. „Senzația este că colegii noștri din țările NATO ne împing într-o nouă cursă a înarmărilor”, a afirmat, la același tîrg de armament, adjunctul ministrului rus al apărării AnatoliAntonov, potrivit agenției RIA.

Citînd oficialități americane și aliate, cotidianul „The New York Times” a relatat la 13 iunie că Washingtonul plănuiește să trimită armament greu în mai multe țări est-europene și în țările baltice, care sînt îngrijorate de acțiunile Rusiei în Ucraina și pentru a descuraja orice agresiune.