Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de IPN: Curtea Constituţională explică care sunt interdicţiile constituţionale pentru funcţia de deputat şi cea de membru al Guvernului. Sesizarea aparţine unui grup de deputaţi socialişti

Iar Moldpres amintește că o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 22-26 iunie.

Miniștrii de finanțe din cele 19 țări ale zonei euro discută din nou în regim de urgență chestiunea datoriei grecești în ajunul summit-ului european de joi.

La Bruxelles are loc până la 25 iunie reuniunea ministerială a alianței nord-atlantice, NATO.

Regina Elisabeta a Doua a Marii Britanii, în vârstă de 89 de ani, vizitează pentru a cincea oară Germania, urmând să facă o plimbare cu o ambarcațiune pe râul Spree la Berlin în compania președintelui german Joachim Gauck.

În Germania se marchează împlinirea a 67 de ani de la începerea blocadei Berlinului, prin care forța de ocupație sovietică a încercat să facă presiuni asupra Berlinului de vest și aliaților occidentali, obligând Statele Unite să înființeze faimosul pod aerian pentru aprovizionarea jumătății vestice a metropolei ocupate.

La Kolkata în India are loc înmormântarea surorii Nirmala Ioshi, înlocuitoarea Maicii Tereza la conducerea organizației Misionarii Carității. Sora Nirmala avea 81 de ani.