Turcia a desfășurat forțe terestre în nordul Irakului pentru „a distruge” un grup de militanți kurzi

Turcia a desfășurat forțe terestre peste graniță, în nordul Irakului, marți, 8 septembrie, pentru prima dată din 2011, pentru a-i urmări pe militanții kurzi implicați în atacul recent în care au fost uciși 31 de polițiști turci. Agenția oficială de știri Anatolia relatează că 150 de soldați turci au intrat în nordul Irakului pentru „a distruge” două duzini de militanți ai Partidului Muncitoresc Kurd, evadați din Turcia după ultimul atac.

Măsura contravine eforturilor Statelor Unite de a stimula regiunea în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, întrucât Turcia îi vânează acum pe unii luptători care încearcă să întoarcă teritoriile capturate de grupul militant de musulmani suniți în Siria și Irak.

Autoritățile turce nu și-au asumat un termen concret pentru operațiunea din nordul Irakului, deși un oficial turc a spus că a fost o ofensivă „de scurtă durată” pentru eradicarea rebelilor. Avioanele turcești au efectuat, de asemenea, mai multe atacuri asupra taberelor rebelilor din regiune.