Vicepreședintele PD Vlad Plahotniuc admite ideea alegerilor anticipate

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, declarat că alegerile anticipate ar putea fi „o opțiune” pentru Republica Moldova, „dacă aceasta este dorința reală a societății și nu a unui grup de interese”.

Vlad Plahotniuc și-a făcut cunoscută poziția referitoare la una din revendicările protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău într-o postare pe Facebook. „Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum, DAR nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate poate fi oricând o opțiune (…) care trebuie analizată serios” și care ar putea „să nu fie cea mai rea”, scrie liderul democrat. „După eventualele alegeri anticipate vom avea cu toții posibilitatea să vedem cine și ce a avut de câștigat (…). Iar dacă lucrurile ies prost, știm și cine poartă răspunderea”, se mai spune în mesajul lui Vlad Plahotniuc.

Conducerea de vârf de la Chișinău deocamdată nu a discutat cu protestatarii. Președintele Nicolae Timofti și premierul Valeriu Streleț au declarat că nu-și vor da demisia, așa cum le cer protestatarii de la Platforma Civică „DA”, spunând că aceasta ar putea aduce instabilitate Republicii Moldova.